Wakker worden van de vogeltjes, de warmte van de zon en het ritselen van de blaadjes. Het ultieme vakantiemomentje op de camping. Heerlijk! Even helemaal geen computer binnen handbereik, maar een goed boek. Geen Netflix, maar badminton, niet binnen leven maar alles buiten doen. Ik droomde er al jaren van, om dit samen met Maarten te beleven. Eindelijk staat er dan het weekendje kamperen in onze agenda gepland.

En daar zit ik dan, heerlijk voor de tent. Maarten bakt een eitje voor het ontbijt en ik mag genieten van de geluiden, de ochtendzon en de rust. Terwijl ik tot rust kom denk ik terug aan onze vakantie op Bali. Afgelopen mei hebben we een ongelofelijke fijne en mooie vakantie gehad. Wandelen door de rijstvelden, op een scootertje door de bergen richting het strand, wandelend door het water op zoek naar prachtige watervallen en de vulkaan beklimmen om een overweldigende zonsopgang te zien. We hebben zoveel gezien van Gods schepping! Het was ongelofelijk!

We reden naar een prachtige waterval van Bali. De tocht naar beneden was pittig. Het was zeker een half uur lopen voordat we bij het water aankwamen. Door het water wandelend kwamen we steeds dichterbij. Het geluid was al van ver te horen. Klauterend over gladde keien en over het zand wandelend kwamen we aan bij die ongelofelijke waterval. Door een rotsachtige opening stroomde het water, zeker vijf meter breed, naar beneden. De zon scheen met haar stralen door diezelfde opening schuin langs de waterval. Het was zó bijzonder! Het was alsof God ons alvast een stukje van de Hemel wilde laten zien! We hebben er in stilte naar gekeken, God dankend voor zijn creativiteit. Hier had ik wel een hele dag willen blijven, gewoon om te kijken en te genieten van die prachtige natuur. Maar God wilde nog meer van zijn creativiteit laten zien die dag. We gingen langs nog twee watervallen. En steeds opnieuw hebben we God gedankt voor de pracht van zijn schepping.

Op weg naar het strand op onze scooters zagen we nog iets bijzonders. Bij een eettentje langs de weg, liepen aapjes. Niet twee of vijf, nee tientallen! Hoopvol wachtten ze op toeristen die wat drinken of eten voor hen achter zouden laten. Brutale aapjes, net als in de dierentuin, maar hier gewoon in de natuur.

En hier zit ik dan, dankbaar mijmerend voor ons tentje. Wat was die reis naar Bali toch bijzonder en wat is het ook hier op de Veluwe mooi!

Alles is uit Hem ontstaan, alles is door Hem geschapen, alles heeft in Hem zijn doel. Hem komt de eer toe tot in eeuwigheid. Amen. Romeinen 11:36

Als we ’s avonds een wandeling maken over de camping en we het pad verlaten richting het bos, hupst er een konijntje voorbij. We lopen samen in stilte, hand in hand en danken nu ook God voor zijn creativiteit, terwijl de bloedrode maan volop aan het schijnen is.De rustgevende natuur maakt mij rustig, ik heb geen behoefte om foto’s te maken, maar mag er gewoon van genieten.

Ik besef mij, of ik nu in Bali, op de Veluwe, of thuis ben, God wil ons altijd zijn schoonheid laten zien, en dat doet Hij op hele creatieve manieren. Het is dan aan mij en aan jou op onze ogen hier voor te openen.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!