Hierbij nog extra praktische hulp om de advent echt te gebruiken als een tijd van voorbereiding!
De advent is een geschikte tijd om te werken aan een deugd. Een deugd is een goede eigenschap, die jou dichter naar Christus brengt. Om heilig te worden moeten we werken aan deugden. Kijk maar naar alle voorbeelden van heiligen: Moeder Teresa, een van haar grote deugden was nederigheid en vrijgevigheid; Heilige Thérèse met haar deugden van gehoorzaamheid en nederigheid. Zo zijn er vele heiligen die voor ons een voorbeeld kunnen zijn voor verschillende deugden. Bovenal is Maria ons beste voorbeeld: zij bezit alle deugden, en van haar kunnen we leren hoe we de deugden kunnen beoefenen.
Advent is een tijd van wachten en voorbereiden: om ons klaar te maken voor de komst van Jezus, Zijn komst in ons hart, in ons leven. Zat Maria lui op de bank te wachten toen ze in verwachting was van Jezus? Nee! Zij bereidde zich ook voor. Wij mogen haar als voorbeeld nemen, en ons voorbereiden.

Hieronder vind je twee documenten:
1. Deugden: in deze lijst vind je deugden, met hun betekenis, hoe je ze praktisch kan beoefenen en een Bijbeltekst.
2. Advent – Dare To Prepare – Vragen ter overweging: Neem deze vragen rustig door, kies een deugd waar je aan wilt werken, en probeer echt praktisch op te schrijven hoe je dat in deze tijd van advent kan doen. En, wat hierbij helpt is om elke avond even terug te kijken op de dag: hoe ging het beoefenen van deze deugd. Waar ging het goed, en waar kan het nog beter?

Vergeet niet: dit alles is om dichter tot God te groeien, om gelukkiger te worden:) En het is alleen mogelijk met Zijn hulp! Vraag Hem elke dag om kracht.

Advent – Dare To Prepare

Deugden

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!