Het Priesterschap Is de Liefde van het Hart van Jezus

Terwijl ik op het werk wat door de mails van het Vaticaan nieuws blader, stop ik bij volgende titel: Feest van het Heilig Hart: bidden tot het Hart van Jezus gedurende de hele maand juni. Dit spreekt me meteen aan, gezien ik een grote devotie heb tot het H. Hart van Jezus.

Wat ik dan in de eerste alinea lees, is compleet nieuwe informatie voor mij: « Het feest van het Hart van Christus, vrijdag 8 juni 2018, wereld dag van gebed voor de heiliging van priesters, ingesteld door paus Johannes-Paulus II.” Dit verheugt me, want was het niet net recent, door een bezoek aan het Sint-Janscentrum, seminarie in Den Bosch, dat ik me heel erg geïnspireerd voelde om me meer in te zetten en te bidden voor onze priesters? Bovendien had ik op mijn werk bij de Witte Paters net te horen gekregen dat de Heilige Thérèse van Lisieux correspondentie had met een Witte Pater, en kreeg ik meteen een klein boekje hierover mee naar huis.

Wat ik vervolgens in het artikel lees, inspireert me nog meer:

“Ik nodig jullie uit, gedurende de hele maand juni, te bidden tot het Hart van Jezus en jullie priesters te steunen door jullie nabijheid en affectie zodat ze het beeld zouden zijn van dat Hart vol barmhartige liefde.”

Wat is dat mooi! Ik moet meteen terugdenken aan een lied dat ik, ook recent, op Radio Maria had gehoord en dat me erg ontroerd had: “Le sacerdoce, c’est l’Amour du coeur de Jésus” (Het priesterschap is de Liefde van het Hart van Jezus). Achteraf kwam ik te weten dat dit een citaat is van de pastoor van Ars. Dit vond ik echt prachtig, en nu komt dit feest dit idee helemaal bevestigen, en wel met behulp van twee pausen (Johannes Paulus II die het ingesteld heeft en onze huidige paus die het aanmoedigt)! Ja, dat is de roeping van onze priesters, de liefde zijn van het Hart van Jezus. Wat een veeleisende, maar nobele roeping!! Wat een nobele, maar uitdagende roeping! Wat doet mijn hart dan pijn, wanneer ik weer eens lees over priesters die terechtstaan voor misbruik, die zich liever bezighouden met wereldse zaken of die er zelfs helemaal willen mee stoppen omdat ze het celibaat niet aankunnen. Het is waar: we zijn als mensen niet gemaakt om alleen te leven. Maar door hoeveel parochianen worden onze priesters nog geliefd, bezocht, gevraagd, gerespecteerd? Hoeveel mensen bevestigen onze priesters tegenwoordig nog in hun keuze, tonen hun dankbaarheid? Zonder onze priesters, beste mensen, hebben we geen Eucharistie meer. Hebben we geen biecht meer. Hebben we, afgezien van het doopsel en het huwelijk, geen sacramenten meer. En zal zelfs uiteindelijk het Allerheiligste niet meer onder ons zijn. Want wie anders kan hosties consacreren dan de priesters? Wie anders kan ons in naam van Christus verlossen van onze zonden, bevrijden van onreine geesten? Wie anders dan onze priesters zijn geroepen om het werk van Jezus zelf op aarde verder te zetten? Er is één hoofdreden waarom ik zo veel ben gaan houden van onze priesters: voor mij is elke priester een vertegenwoordiging van Christus. De Christus die mij gered heeft, heeft me namelijk nou net gered door de Eucharistie, door de biecht, door de sacramenten, door de gezegende handen van de priesters.

Daarom wil ik bij deze met heel mijn hart  alle priesters en seminaristen danken, en hen aanmoedigen in hun keuze. We zijn altijd bezig met ons zorgen te maken over de bedreiging van veel diersoorten, van het milieu, onze planeet,… en terecht. Maar misschien moeten we ons ook wel eens zorgen maken over de bedreiging van onze zielen, als we geen priesters meer zouden hebben. Beste priesters en seminaristen, jullie hebben een levensbelangrijke rol voor ons, voor het leven van onze zielen. Dank jullie om verpersoonlijking en kanaal te zijn van de liefde van het Heilig Hart van Jezus.

Goedele

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!