‘In het geloof dat seks heilig is, beloof ik God om, vanaf vandaag tot aan mijn huwelijk, de gave van mijn seksualiteit te bewaren. Ik kies ervoor om met mijn lichaam God te verheerlijken en een zuiver leven te leiden, waarbij ik vertrouw op de onuitputtelijke edelmoedigheid van de Heer.’

5 jaar geleden, op 25 augustus 2012, ondertekende ik bovenstaande tekst en stopte het briefje in mijn portemonnee. Ik was nog maar 14 jaar oud, begreep nog niet wat voor gevolgen deze keuze allemaal had, maar het was een belangrijk moment waarin (achteraf gezien) Gods leiding duidelijk was.

Ik had het boekje ‘Ware Liefde’ van Jason Evert met een subtiele (*humhum) hint van mijn ouders vastgepakt. Een dun boekje van nog geen 50 pagina’s met antwoorden op de meest gestelde vragen in verband met zuiverheid.

Ik werd erdoor geraakt en wilde inderdaad mijn seksualiteit bewaren voor mijn toekomstige man als het huwelijk mijn roeping zou blijken te zijn.

Wat heeft het nu al veranderd aan mijn leven?
Ik heb sinds dat moment geen relatie gehad en ook geen moment waarop ik het echt moeilijk kreeg met deze keuze, maar het heeft me toch al wat gebracht. Aangezien het papiertje in mijn portemonnee zat, kwam het af en toe wel een keertje boven: vriendinnen die het leuk vonden om alle kaartjes te bekijken bijvoorbeeld. Ze haalden dit briefje eruit en ik kon hierover vertellen. Natuurlijk kwamen er wat gekke reacties soms, maar in het algemeen vonden ze het een ‘mooie’ beslissing, of ‘moedig’ enzovoort. Ik kon dus getuigen over een andere kijk op seksualiteit dan die die zij de hele tijd voorgeschoteld kregen.

Daarnaast was het iets waardoor ik een andere kijk ging hebben op de wereld. Ik ging bijvoorbeeld speciaal bidden voor alles wat ik om me heen zag gebeuren wat niet overeenkwam met deze zuiverheid die ik zo belangrijk vond, voor de mensen in mijn omgeving etc.

Ik ging meer lezen over de zuiverheid, ontdekte andere boeken, schrijvers etc. Langzamerhand ontdekte ik dat de zuiverheid niet enkel lag in ‘geen seks hebben voor het huwelijk’. Ik hoorde en ondervond dat je met je kleding anderen kan helpen zuiver te leven, met je woorden net zo goed. Ook leerde ik dat ook in het huwelijk die zuiverheid verder gaat (niet dat je geen seks hebt, maar wel dat je respect blijft hebben voor elkaars lichaam en seksualiteit).

Deze belofte was duidelijk de eerste stap om me te verdiepen in de zuiverheid en zo ook met anderen hierover te praten.

Waarom toch?
Waarom moest ik nu zo’n briefje ondertekenen? Dat hoeft toch helemaal niet? Klopt: ik kan het ook zo aan God beloven en het mezelf voornemen. Maar: ik wist dat -als ik het moeilijk zou krijgen- dit een mooie herinnering zou zijn. Het staat zwart op wit en zit in mijn portemonnee. Het is een beetje als mijn ID-kaart, die heb ik ook altijd bij me en daaraan kunnen mensen zien wie ik ben.

Het komt meteen ook heel serieus over. Het is niet zomaar een idee of een mening waar ik achtersta, het is een belofte die ik aan God heb gedaan. Door deze belofte te doen, vroeg ik God me hierin te leiden en vertrouwde ik daarop.

Het is goed er zelf over na te denken hoe jij hierin staat en wat jij wil beloven aan God. Misschien heb je jezelf al veel langer voorgenomen om te wachten met seksualiteit tot in het huwelijk, dan kan je het alsnog nu plechtig aan God beloven en er Zijn hulp voor vragen.

Als je nog vragen hebt over de zuiverheid, is het boekje ‘Ware Liefde’ van Jason Evert (hier te koop voor €2,50) echt een aanrader, of je stuurt een mailtje naar ons (purewomanhood@gmail.com).

Veel liefs!

PS: ook nog een leuke is om een ring te kopen en te dragen totdat die vervangen wordt door je trouwring (als het huwelijk is waartoe God je roept). Je hebt zelfs speciale ringen waar op geschreven staat dat je je seksualiteit bewaart tot in het huwelijk (je moet maar een keertje googelen op ‘zuiverheidsring of ‘purity ring for girls’)

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!