“Omschrijf het jaar 2019 in drie woorden.” Deze vraag stelde Lidwine aan mij op Oudejaarsavond. Slechts drie woorden om een jaar van 365 dagen te beschrijven… Hierbij de eerste drie woorden die in mij opkwamen. Dankbaar – Vreugdevol – Verrassend.

Dankbaar

Een paar dagen voor oudejaarsdag zat ik in de Aanbidding. Ik zat met mijn opschrijfboekje in mijn handen en spontaan begon ik een dankbrief aan God te schrijven. En weet je wat, ik kon maar niet stoppen met schrijven. Wow, ik heb zo ontzettend veel redenen voor dankbaarheid! Dankbaar voor mij familie, vrienden, woonplaats, studie, werk. Maar vooral voor de enorme liefde die ik in het afgelopen jaar heb ontvangen van God: door andere mensen heen, door de Eucharistie, en door de persoonlijke gebedsmomenten. En ik zal je eerlijk zeggen, het afgelopen jaar was geen makkelijk jaar. Ik was klaar met mijn studie en wist niet welke volgende stap qua werk ik moest zetten, ik ben vaak verhuisd, ik wist niet wat God van mij vroeg, ik heb wat gezondheidsprobleempjes… Maar toen ik de dankbrief aan het schrijven was, zag ik ineens duidelijk hoe God een regen van zegeningen (cadeaus!) in mijn leven laat stromen! Elke dag opnieuw.
Waar ben jij dankbaar voor?

Vind je het moeilijk om Gods zegeningen in je dagelijks leven te zien? Wat mij helpt is om dan elke avond 3 dingen op te schrijven waar je voor die dag dankbaar voor bent. Houd dit bij in een boekje, en nummer ze. Dan heb je na een tijd een boekje vol met duizenden zegeningen van God.
Fun fact: er zijn vele studies gedaan naar de invloed van het tellen van je ‘zegeningen’ in het leven. Weet je wat de uitkomst is? Mensen die gelukkiger zijn en positiever in het leven staan. Doen dus J

“Weest onbezorgd. Laat al uw wensen bij God bekend worden in gebed en smeking, en nooit zonder dankzegging.”
Filippenzen 4, 6

Vreugdevol 

Het afgelopen jaar zat vol met vreugde. Het lijkt veel op mijn vorige punt van dankbaarheid. Ik mocht vaak vreugde beleven, o.a. op de volgende momenten: bij het horen van het goede nieuws van vrienden die verloofd zijn – bij het nieuws van een nieuw nichtje dat op komst is – bij goede muziek – bij het zien van een zonsondergang – wanneer ik een baby’tje vasthoud – wanneer mijn kleine neefje/nichtjes mij een dikke knuffel geven… Tja, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Als ik terugkijk heb ik ook zo vaak mogen lachen. Met vrienden, óm vrienden;), met familie, tijdens spelletjes spelen, in mijzelf … Nog een leuk weetje: lachen is gezond! Het zorgt ervoor dat er geluks-hormonen zoals endorfine vrijkomen. Wist je dat er zelfs officiële lachtherapieën bestaan? En, lachen traint je buikspieren. Oftewel, ik ga nog meer lachen in 2020.

Verrassend

En wat zat het jaar vol met verrassende wendingen. Ik zal één voorbeeldje noemen. Wie had er ooit gedacht dat ik in een geweldige gemeenschap met andere Katholieke ‘young professionals’ en studenten zou gaan wonen! En weet je hoe dat kwam? Omdat ik iemand tegen kwam op de Mars voor het Leven die verantwoordelijk is voor deze woongemeenschap, die redelijk ‘out of the blue’ zei: wij hebben nog twee vrije plaatsen bij ons, heb je interesse?

Als ik nu terug kijk kan ik alleen maar zeggen: God zorgt voor mij, elke dag, en daar hoef ik echt niet aan te twijfelen, ook al is het soms moeilijk en snap ik de gang van zaken niet helemaal…

Hoe omschrijf jij jouw 2019 in drie woorden? 

Wat neem je mee in het nieuwe jaar?

Gods zegen!

“Leg al jouw zorgen over de toekomst vertrouw vol in Gods handen en laat jezelf leiden bij de Heer zoals een klein kind.”
Heilige Edith Stein

 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!