Afgelopen zomer leerde ik een jongen kennen. We kwamen er al snel achter dat we geen vaste relatie in elkaar zochten, simpelweg omdat we erg botsten vanwege onze verschillende denkwijzen. Ik was niet het enige meisje waarmee hij contact had. Ik bedoel, een  jongen zoals hij, ja, daar zitten wel een paar meiden achteraan. Maar hij was zo knap. Zijn lach, zijn haren, zijn tatoeages… maar zijn innerlijk? Niet echt behulpzaam voor mijn relatie met God.
Maar nou en, ik wist het zeker; deze jongen mag er zijn.

Liefde vs. Lust
Ja, zo was ik dus een paar maanden geleden. Ik was niet echt verliefd. Maar ik voelde me erg gevleid. Ik was helemaal trots, want ík mocht naast hem lopen.
Maar waarom kreeg ik deze aandacht van hem? Hield hij écht van mij? Of deed hij het alleen maar omdat hij met me naar bed wilde, om daarna weer naar een nieuw meisje te lopen? Hield ik van hem? Was dit ware liefde of lust?
Kijk, hier zit nu een mega groot verschil: tussen liefde en lust. Liefde is persoonlijk, lust is objectiverend. Liefde is trouw, lust is ontrouw. Liefde is puur, lust is onzuiver. Liefde geeft, lust neemt. Liefde kiest, lust gebruikt.

Liefde maakt niet blind, seks maakt blind.
Seks is zo ontzettend intiem. Je raakt fysiek, en zeker ook mentaal, zó gehecht aan elkaar. Als het binnen het huwelijk gebeurt is dat prachtig, want je doet het binnen de beloften van het huwelijk: het is trouw, vrij, vruchtbaar en volledig.
Maar buiten het huwelijk is dat zoveel meer onzeker. Wat als het uit gaat met je vriendje of vriendinnetje? Het proces om alles te verwerken is best pittig. Je kan ook niet doen alsof er niks is gebeurd, want het is gebeurd. Ik ben niet intiem geweest met deze jongen, en daar ben ik tot de dag van vandaag zeer dankbaar voor. Maar er zijn af en toe wel momenten dat ik hem mis. Nee, eigenlijk niet hem. Zijn aandacht. Maar is dat waar het om gaat…? Het was ook niet de juiste aandacht, maar het had mij wel steeds achter hem aan.

“Liefde is een keus, niet slechts een gevoel”
Dat zei mijn meter, een blauwe zuster, een tijdje terug tegen mij. Ken je dat wanneer je iemand leert kennen en je bent helemaal stapelgek op hem, maar je kent hem eigenlijk nog niet echt goed? Precies, dat dus. Soms kan dit eindigen in een relatie. Dan worden die gevoelens omgezet in een keuze. En soms ook gewoon niet, laat het dan ook gewoon gaan. Ik voelde me ergens enorm aangetrokken tot hem, maar ik wist dat niet degene zou zijn voor wie ik zou ‘kiezen’. Waarom zou ik verder met hem gaan en de kans dat hij mij schaadt groter maken? Gelukkig heb ik op tijd de knoop doorgehakt en contact verbroken.

Onderschat nóóit hoe hechtend seks werkt. Daarnaast is seksuele handelingen verrichten met iemand die niet jouw partner is, overduidelijk overspel plegen. In de Bijbel lees je er meer over. Kijk maar in Exodus 20 vers 14. 😉

“De liefde is lankmoedig en goedertieren; de liefde is niet afgunstig, zij praalt niet, zij beeldt zich niets in.” 1 Korintiërs 13, 4

Heel veel liefs en Gods zegen,
Jessica

Dit onderwerp is een belangrijk en kwetsbaar onderwerp waarover veel valt te schrijven, spreken en denken. Heb jij (persoonlijke) vragen, voel je dan vrij om ons te mailen! purewomanhood@gmail.com

 

 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!