Een aantal weken geleden hadden wij een team-dag van Pure Womanhood. Een van de opdrachten was om een voorwerp mee te nemen die jou goed beschrijft. Bij deze het voorwerp van Sophie! 

 

Sophie’s wetbundel

 

 

Eerst wilde ik mijn wettenbundel meenemen, omdat ik rechten studeer en van regeltjes houd… Een wettenbundel vond ik echter iets te zwaar om de hele dag met mij mee te dragen. Ik besloot iets anders te kiezen, iets simpels: mijn sleutelbos. Ik heb een grote roze poef aan mijn sleutelbos hangen. Die is niet alleen handig om je sleutelbos snel te vinden in je tas, ik moet daarbij ook denken aan vrouwelijkheid. Ik houd van vrouwelijkheid en van traditie. Verder liet ik specifiek twee sleutelhangers zien. De eerste sleutelhanger is van de ChristenUnie. Deze sleutelhanger laat zien dat ik geïnteresseerd ben in politiek. Momenteel zet ik mij in voor de lokale politiek. Het is mooi om hier een christelijke stem te laten horen. Ook ben ik iemand die overal een mening over heeft. Althans, dat hoor ik vaak van mijn familie 😉 Ik vind het leuk om, als ik iets niet weet of begrijp, onderzoek ernaar te doen en mijn mening te vormen. De tweede sleutelhanger is een sleutelhanger van de heilige aartsengel Michaël. Deze sleutelhanger symboliseert voor mij mijn belofte aan God om uit te komen voor hetgeen Jezus ons leert, om in te gaan tegen de mening van de wereld. Dit kan soms moeilijk zijn, met name als het gaat om ethische kwesties, zoals het ongeboren leven. Ik bedenk mij dan de Bijbeltekst van Johannes 15, 18-20:

‘Als de wereld u haat, bedenkt dan dat zij Mij eerder heeft gehaat dan u. Als gij van de wereld zoudt zijn, zou de wereld liefhebben wat haar toebehoort. Gij zijt echter niet van de wereld, want Ik heb u uit de wereld uitgekozen’.

 

Regina’s theelepeltje

Het lijkt zo’n simpel voorwerp, een theelepeltje. Maar zo’n lepeltje kan veel verschil maken. Het is een belangrijke maat om ingrediënten af te wegen. Een lepeltje meer of minder kan veel verschil maken. Afwegen, nadenken, dat past bij mij als onderzoeker. Maar ik ben niet alleen een denker, ik ben ook een doener. Het lepeltje roert, brengt de boel in beweging. Ik hou van sporten: op de (race)fiets, tijdens CrossFit en sinds kort soms ook op de mountainbike. Stil zitten is niks voor mij. Maar op een dieper niveau probeer ik ook dingen in beweging te brengen, bijvoorbeeld met Pure Womanhood. Maar het belangrijkste: het theelepeltje (be)weegt nooit uit zichzelf. In dat besef probeer ik me steeds meer door God te laten leiden in alles wat ik doe. Ik zou iedereen willen uitnodigen om je af en toe eens tot een klein theelepeltje te maken, zodat God ook in jouw leven grootse dingen in beweging brengen.

 

Lisanne’s kletskop

 

Volgens Wikipedia is een kletskop een ‘een hard, uiterst dun en bijzonder knapperig koekje, dat voornamelijk met suiker en boter wordt bereid.’ Misschien hebben jullie ze wel eens in de winkel zien liggen! Ik zou mijzelf omschrijven als iemand die erg van kletsen houd.

Kletsen doe ik zowel in mijn beroep als in mijn privé leven. Als logopedist help ik mensen waarvoor ‘kletsen’ minder vanzelfsprekend is. Op het moment ben ik werkzaam in de revalidatie van jongeren en jongvolwassenen met hersenletsel. Door hun hersenletsel hebben sommige jongeren taal- en spraakstoornissen opgelopen, waardoor communiceren lastig is. En je beseft pas hoe fijn het is als je jezelf kunt uiten, wanneer het niet zo vanzelfsprekend meer is. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze jongeren kan helpen bij hun communicatieproblemen.

In mijn privé leven houd ik ook van gesprekken, zowel luchtige als meer diepgaande gesprekken. Juist de afwisseling daarvan is iets waar ik van kan genieten. En natuurlijk houd ik van gesprekken met onze Vader. Want zonder een dagelijks gesprekje met Hem, kan ik niet leven!

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!