Laatst zat ik in de Aanbidding, en ik was aan het nadenken over wie Maria is, wat ze voor mij betekent. En toen kreeg ik deze ingeving.
Maria is de moeder van Jezus. Zij heeft Jezus opgevoed. En moeders leven vaak heel intens mee met hun kinderen. Zijn vreugde was haar vreugde. En Zijn pijn was ook Maria’s pijn. Moeders die dit lezen kunnen zich dit misschien goed voorstellen.

Toen Jezus Zijn Kruis droeg, werd geslagen, toen Hij leed aan het Kruis, was Maria er bij. Zij zag alles wat er gebeurde met haar eigen Zoon. Zij zag het niet alleen, nee, zij voelde Zijn pijn in haar hele wezen. Kan je het je voorstellen? Dat jouw kind zo lijdt, en dat je dit allemaal moet aanzien? En Jezus leed vanwege mij. Ik zou mij goed kunnen voorstellen dat als dit met mijn kind zou gebeuren, ik boos zou zijn op de schuldigen, of op zijn minst heel afstandelijk. Maar Maria is alles behalve afstandelijk! Zij doet er alles aan om mij naar Jezus te brengen, om mij te troosten, om mij te beschermen onder haar warme mantel! Ook al heb ik haar Zoon zoveel pijn gedaan, nog steeds houdt ze van mij en doet ze alles om mij dichter bij Hem te brengen. Voor mij is dit het ultieme voorbeeld van ware liefde! Ook al doen mensen ons pijn, of doen ze onze geliefden pijn, toch mogen we proberen om hen dichter naar Christus te brengen. Om hen lief te hebben en voor hen te bidden.

Dank u wel, lieve Moeder Maria, voor uw grote liefde voor uw Zoon. Dank u wel voor uw grote liefde voor mij. Mama Maria, help mij om ook een moeder zoals u te zijn. Wees mij een voorbeeld in uw grote liefde en nederigheid.  

 

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!