Hallo daar!

Mijn naam is Laetitia, ik ben net afgestudeerd en sta op het punt voor 6 weken naar Bolivia te vertrekken. Ik ben dus op een leeftijd gekomen dat er heel wat grote beslissingen en lastige keuzes moeten worden gemaakt. En omdat ik bij mezelf en bij veel van mijn vrienden merk wat een zenuwslopende levensfase dit is, wil ik graag een aantal dingen met jullie delen die ik de afgelopen maanden heb geleerd.

Ten eerste: wees jezelf. Ik heb deze zomer herontdekt dat God mij door en door kent, beter nog dan ik mezelf ken. Het maakt Hem blij ons gelukkig te zien en we kunnen Hem ons hele leven toevertrouwen. Bij God kunnen we thuiskomen, tot rust komen en alles loslaten. Neem dus de tijd om Zijn stem te leren kennen en Hij zal je wel leiden. In Hem, tijdens mijn gebedsmomenten, ontdek ik mijn eigen identiteit, vang ik een glimp op van de vrouw die ik wil zijn en die God bedoeld heeft toen Hij me schiep. Wees niet bang om Hem te vragen jou je schoonheid te laten zien, jou te tonen wie je ten diepste bent en wat je verlangens zijn. Onlangs vierden we de feestdag van Edith Stein die ooit zei dat wie zijn leven in Gods handen legt er zeker van mag zijn dat hij/zij helemaal zichzelf zal worden, helemaal zal worden wat God voor hem/haar persoonlijk heeft bedacht.

Ten tweede: doe wat jou gelukkig maakt. Ik vind het hierbij een heel geruststellende gedachte dat er geen verkeerde beslissingen bestaan, zolang je ze met God maakt. Ik was enkele weken geleden op het jongerenforum van de gemeenschap Emmanuel in Duitsland en werd tijdens een onderricht geraakt door deze metafoor: het plan van God voor jou is niet als een gespannen touw waarop je je evenwicht moet houden en waar je af kan vallen, maar het is meer als een groot bloemenveld vol keuzes die je kan maken. God geeft ons die vrijheid en, sterker nog, Hij belooft met ons mee te gaan, welke weg we ook inslaan. Bid veel om Gods leiding, probeer dingen uit, neem risico’s en ontdek gaandeweg wat je leuk vindt en waar jij blij van wordt. Ik weet zeker dat je uit elke situatie iets kan leren en dat alles wat je doet uiteindelijk wel ergens van pas zal komen. Overleg steeds duidelijk met God en laat dan niemand je tegenhouden wanneer je wilt gaan doen wat jij persoonlijk fijn vindt, zelfs als je niet weet waar het je precies zal brengen. De spreker tijdens het jongerenforum haalde een mooie quote uit de film Chariots of Fire aan die dit duidelijk verwoordt. Wanneer de zus van Eric Liddell, het hoofdpersonage uit de film en een hardloper, hem aanspoort om missionaris te worden in China antwoordt hij: “I believe God made me for a purpose, but He also made me fast. And when I run I feel His pleasure.” In plaats van te doen wat zijn omgeving van hem verwacht, doet Eric wat hij leuk vindt en waar hij goed in is. En het allermooiste is dat dat ook precies is waar God blij van wordt: Eric gelukkig zien.

Tot slot kan het ook helpen te weten dat angst nooit van God komt. Weet je nog niet wat je komend jaar gaat studeren of waar je werk wil gaan zoeken? Twijfel je misschien over een tussenjaar? Vraag je je af of er een volgende stap moet gezet worden in je relatie? Als het angstzweet je al uitbreekt bij het lezen van deze vragen of je krijgt een spontane paniekaanval, dan is het waarschijnlijk niet dat wat je gelukkig zal maken of wat God van je verlangt. Let op, bij elk nieuw hoofdstuk hoort natuurlijk wat spanning en ook ik ben best wel bang om in mijn eentje naar de andere kant van de wereld te reizen, maar ik heb er ook ontzettend veel zin in. Zou ik er echter alleen maar angstig van worden en nachtmerries over hebben, dan zou er iets niet kloppen. Het mooie is dat Gods plan voor jou tegelijk perfect bij je zal aansluiten, omdat Hij jou zo goed kent en weet wat jou het meest gelukkig maakt, én je uit je comfortzone zal halen. Er is altijd een beetje lef voor nodig om Jezus te volgen en we blijven steeds groeien en ontwikkelen, maar Hij geeft ons nooit meer dan wat we aankunnen. Keep moving en stapje voor stapje onthult Hij dat plan dat Hij voor jou heeft wel! De puzzelstukjes zullen vanzelf in elkaar vallen, dat beloof ik je. 🙂

Liefs
Laetitia

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs, evenementen en ander nieuws aangaande het project? Vul dan je e-mail in, en je ontvangt een wekelijkse update met alle nieuwtjes! 

Je gegevens zijn veilig en worden niet aan derden bekend gemaakt.

Geabonneerd - kijk uit naar de bevestigingsmail!